HomeZwembaden Zeeland

Bouw uw tuin om in een oase van genotZwembaden Zeeland - Zwembadbouwers Zeeland

Zwembaden Zeeland? Op zoek naar gedreven zwembadbouwers Zeeland? Dan is er nu goed nieuws voor u. Zwembadbouwer Aquapura.nl specialiseert in de aanleg van zwembaden voor binnen en buiten. 

Een zwembad aanleggen of laten aanleggen in de tuin te Zeeland? Dat kan perfect. Heel wat mensen laten vandaag de dag een zwembad aanleggen in de tuin. Overweegt u ook het aanleggen van een zwembad, dan zijn er alvast heel wat zaken om in overweging te nemen.

Waar moet u op letten bij het aanleggen van een zwembad in de tuin?

Een zwembad laten aanleggen in de tuin is meestal een fijn gebeuren, maar er zijn wel een paar aandachtspunten. Houd rekening met de volgende punten:

 • Bij het aanleggen van een zwembad in de tuin komt wel wat werk kijken. Bovendien laat u dit maar beter over aan een ervaren zwembadbouwer.
 • Bij het ene zwembad al wat meer dan bij het andere, maar er komt altijd wel wat onderhoud aan te pas. In het proper houden van het water kruipt wel wat tijd.
 • Een zwembad in de tuin neemt plaats in. Verder moet u ook rekening houden met de technische installatie die ook ruimte inpalmt.
 • Ook de ligging is essentieel als u op een comfortabele manier van uw aangelegde zwembad wil genieten.
Zwembaden Zeeland

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

18 Jaar

EXPERTISE

En praktijkervaring met zwembad aanleg
1076

REALISATIES

Gerealiseerde zwembadprojecten sinds 2004
286

PROJECTEN

286 Nieuwe tevreden klanten zwembad aanleg in 2021
Stap 1
Kies uw zwembadmodel
Stap 2
Aquapura realiseert uw zwembadontwerp
Stap 3
Uw zwembadontwerp wordt uitgevoerd
Stap 4
De afwerking van uw zwembad verloopt volledig naar wens

Welke verschillende types inbouwzwembaden zijn er in Zeeland?

Als we spreken over een inbouwzwembad te Zeeland, dan spreken we niet over één type zwembad. Er zijn immers verschillende opties wanneer u kiest voor een inbouwzwembad. We zetten de belangrijkste types inbouwzwembaden die u kunt laten plaatsen op een rij:

 • Een betonnen zwembad

  Wil u een stevig, kwalitatief inbouwzwembad, dan is een betonnen zwembad een goede keuze. Dit type zwembad kunt u helemaal op maat laten bouwen en afwerken. Dit type zwembad wordt in uw tuin opgebouwd. Als u een bijzonder zwembad wil is er vaak geen andere optie dan te kiezen voor een betonnen zwembad. Het spreekt voor zich dat het laten plaatsen van een betonnen zwembad aardig wat tijd in beslag neemt en dat dit ook zeker niet het goedkoopste type zwembad is. Het grote voordeel naast het maatwerk, is dit zwembad jaren meegaat. Reken voor dit type zwembad toch al snel op 30.000 euro, maar als u een luxe afwerking verkiest is veel duurder ook mogelijk.
 • Een inox zwembad

  Het komt minder vaak voor, maar wenst u een zwembad met een industriële look, dan kan een inox zwembad uit RVS een optie zijn. Dit materiaal heeft een mooi uitstraling en is glad, waardoor algen geen kans maken. Weinig onderhoud dus aan dit zwembad. De meeste inox zwembaden worden vooraf in het fabriek gemaakt, waarna ze in zijn geheel worden geplaatst. Ook dit type zwembad is niet goedkoop. De vrijheid die u hebt wanneer u een inox zwembad in de tuin laat plaatsen is wel een stuk minder dan wanneer u opteert voor een betonnen zwembad. Reken toch al snel op een prijskaartje van om en bij de 35.000 euro voor een kwalitatief inox zwembad.
 • Een polyester zwembad

  Dit type zwembad is gezien zijn prijskaartje populair. Polyester is een sterk, licht en betaalbaar materiaal. Bovendien heeft dit zwembad een gladde uitstraling en is het materiaal zacht. Het gaat hier altijd om monoblock zwembaden die in zijn geheel in de kuil worden geplaatst. Vaak moet het zwembad over een woning gehoffen worden. Houd er rekening mee dat hoe complexer de installatie is, hoe hoger de kosten oplopen. Vaak is er enkel de keuze uit standaard modellen in verschillende afmetingen. De range is groot, maar ‘speciallekes’ zijn moeilijk te vinden. Het gaat dus vaak om mainstream zwembaden in verschillende afmetingen. Indien u dit zwembad goed onderhoud, gaat het lang mee en heeft u er zelden tot nooit problemen mee. Ook een polyester zwembad is niet goedkoop, maar vanaf €25.000 heeft u wel een stevig exemplaar in de tuin.

Er zijn nog andere materialen waar een zwembad in uitgevoerd kunnen worden, maar deze komen minder voor. De technologische ontwikkelingen gaan door, waardoor er ongetwijfeld nog evoluties zullen volgen. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat de kwaliteit van de zwembaden er de laatste jaren op vooruit is gegaan en dat u voor minder geld een zeer kwalitatief zwembad kunt bekomen.

Waarom kiezen voor een monoblock zwembad?

Een monoblock zwembad plaatsen in uw tuin heeft best wat voordelen. Zo vergt een monoblock zwembad minder onderhoud dan een betonnen exemplaar. Algen hechten zich minder snel aan het gladde oppervlak, waardoor u er ook minder last van heeft. Het onderhoud van een monoblock zwembad komt toch al snel 75 procent voordeliger uit. De eigenlijke installatie van het zwembad gebeurt veel sneller. Meestal is zo’n zwembad binnen de week in uw tuin geplaatst, terwijl het op een betonnen zwembad toch al snel drie tot zes weken wachten is. Qua afwerking heeft u net zo veel mogelijkheden al bij een betonnen zwembad. De laatste jaren is hier een felle inhaalbeweging gemaakt, waardoor de opties bij een monoblock zwembad niet moeten onderdoen voor dat van een ander type zwembad. Op monoblock zwembaden van vinylester composiet krijgt u meestal een levenslange garantie. In praktijk komt dit neer op zo’n 35 jaar op de kuip.

Wat is een polyester vinylester zwembad?

Een polyester vinylester zwembad wordt ook wel een shell- of unibody zwembad genoemd. Deze zwembaden worden gegoten in de fabriek en vervolgens naar uw tuin getransporteerd. Deze zwembaden bestaan uit een mix van glasvezel, polyester, vinylester hars en dat bedekt met een gel coat.

Deze zwembaden kan u laten plaatsen in verschillende vormen De coating maakt het zwembad aangenaam om aan te raken.

Wat dit type zwembad extra aantrekkelijk maakt? Dat is de aankoopprijs. Vaak heeft u al een zwembad voor minder dan 12.000 euro. Dit terwijl u helemaal niets aan kwaliteit hoeft in te boeten en geniet van een perfect zwembad.

Wat komt er kijken bij het onderhouden van een zwembad?

Ongeacht welk type zwembad u laat plaatsen in uw tuin, er komt altijd wel wat onderhoud bij kijken. De basiszaken waar u rekening mee moet houden zijn onder meer:

 • Het schoonmaken van de zwembadfilter.
 • Regelmatig dient er vers zwembadwater toegevoegd te worden.
 • Schoonhouden van het water. Concreet zult u regelmatig wat vuil uit het zwembad moeten vissen.
 • De waterkwaliteit dient regelmatig gemeten te worden.
 • De wanden van uw zwembad moeten ook regelmatig gereinigd worden.
Polyester zwembad

POLYESTER ZWEMBAD

Inox zwembaden

INOX ZWEMBAD

Monoblok zwembad

MONOBLOK ZWEMBAD

Keramisch zwembad

KERAMISCH ZWEMBAD

Polypropyleen zwembad

POLYPROPYLEEN ZWEMBAD

Zwembaden Aquapura

VINYLESTER ZWEMBAD

Kies steeds voor een professionele zwembadbouwer in Zeeland

Ongeacht het type zwembad dat u laat plaatsen in de tuin te Zeeland, kies altijd voor een betrouwbare zwembadbouwer met een uitstekende reputatie. De meeste zwembadbouwers kennen hun job, maar geregeld duiken er toch bedrijven op die het minder goed menen met de consument. Het loont daarom altijd de moeite een uitgebreid gesprek te hebben met uw zwembadbouwer. Vaak zal deze gespecialiseerd zijn in meerdere type zwembaden.

Trek ook altijd enkele referenties na en bekijk recente projecten. Ook Google reviews kunnen heel wat vertellen over de kwaliteit van een zwembadbouwer. Bij Aquapura hebt u de garantie op kwaliteit. Een zwembad laten plaatsen in de tuin vergt een forse investering en deze wil u niet in het water zien vallen. Maak steeds heldere afspraken op papier en spreek vaste deadlines af. Op die manier kan u er zeker van zijn dat u tijdig van uw zwembad kunt genieten. Meer weten over zwembaden Zeeland? Vraag uw gratis offerte zwembadbouw aan bij uw zwembadbouwer te Zeeland Aquapura.

https://www.aquapura.nl/wp-content/uploads/2022/03/Zwembadbouwer-Zeeland--640x427.webp