HomeZwembad aanleg

Tover uw tuin om in een oase van plezierZwembad aanleggen voor eenieders budget

Zwembad aanleggen in de tuin? Deelt u de mening dat een zwembad aanleggen mogelijk moet zijn voor iederen? Dan vindt u bij Aqua Pura Zwembaden zeker uw gading! Mooie illustraties zijn de budgetvriendelijke zwembadontwerpen die Aqua Pura reeds aangelegd heeft. Bevlogen passie,  nauwkeurige esthetiek en perfecte afwerking bestempelen de uitstraling van een zwembad aanleg door Zwembaden Aqua Pura .

Aqua Pura Zwembaden beperkt zich niet enkel tot het aanleggen van zwembaden, wij bouwen zwembaddromen van alle omvang en met diverse materialen. Met onze uitmuntende kennis en advies, dienst na verkoop, en volledige uitvoering in eigen beheer zijn we de meest gekwalificeerde zwembadbouwer voor een kwalitatief hoogwaardig zwembad laten aanleggen aan de beste prijsvoorwaarden.

Een zwembad aanleggen of laten aanleggen in de tuin? Dat kan perfect. Heel wat mensen laten vandaag de dag een zwembad aanleggen in de tuin. Overweegt u ook het aanleggen van een zwembad, dan zijn er alvast heel wat zaken om in overweging te nemen. Welke dat zijn? Wij zetten alvast enkele belangrijke punten voor u op een rijtje. Zo kunt u weloverwogen een zwembad laten aanleggen in uw tuin.

Zwembaden van de toekomst?

Polypropyleen bouwkundige monoblok zwembaden

Aqua Pura Zwembaden is overtuigd dat polypropyleen de materiaalsoort is voor de zwembadaanleg van de toekomst. Een polypropyleen zwembad is een bouwkundig monoblok zwembad laten aanleggen dat volledig op maat kan worden samengesteld!
Ontdek hier meer: → monoblok polypropyleen zwembad

Waar moet u op letten bij het aanleggen van een zwembad in de tuin?

Een zwembad laten aanleggen in de tuin is meestal een fijn gebeuren, maar er zijn wel een paar aandachtspunten. Houd rekening met de volgende punten:

  • Bij het aanleggen van een zwembad in de tuin komt wel wat werk kijken. Bovendien laat u dit maar beter over aan een ervaren zwembadbouwer.
  • Bij het ene zwembad al wat meer dan bij het andere, maar er komt altijd wel wat onderhoud aan te pas. In het proper houden van het water kruipt wel wat tijd.
  • Een zwembad in de tuin neemt plaats in. Verder moet u ook rekening houden met de technische installatie die ook ruimte inpalmt.
  • Ook de ligging is essentieel als u op een comfortabele manier van uw aangelegde zwembad wil genieten.
Zwembad aanleggen

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

18 Jaar

EXPERTISE

En praktijkervaring met zwembad aanleg
1076

REALISATIES

Gerealiseerde zwembadprojecten sinds 2004
286

PROJECTEN

286 Nieuwe tevreden klanten zwembad aanleg in 2021
Stap 1
Kies uw zwembadmodel
Stap 2
Aquapura realiseert uw zwembadontwerp
Stap 3
Uw zwembadontwerp wordt uitgevoerd
Stap 4
De afwerking van uw zwembad verloopt volledig naar wens

Bouwaanvraag zwembad aanleg

Voor het aanleggen van een zwembad in uw tuin heeft u in principe geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Aqua Pura Zwembaden helpt haar klanten graag vooruit met deze materie. Mer info omtrent vergunningen vindt u op het omgevingsloket.nl

Aanleggen privé-zwembad: het traject

Wanneer u het aanleggen van een privé-zwembad beslist hebt, verwacht u natuurlijk het juiste advies.  Vakkundig advies omtrent zwembadaanleg is essentieel en net daarom is zwembadbouwer Aqua Pura zo opgetogen dat u onze website heeft gevonden. Op deze website vindt u alle info omtrent zwembad aanleg en de afwerking ervan.

Een zwembad laten aanleggen door Aqua Pura verloopt volgens uw wensen van A tot Z. Vragen omtrent vergunningen worden snel opgehelderd. Ook staan wij in voor de zwembadverwarming en de zuiveringstechniek. Overigens krijgt u de garantie van ons op een onberispelijke afwerking van deze techniek.

Het is een standaardprocedure dat meerdere partijen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de zwembad aanleg. Voor de volledige integratie van uw zwembad in de tuin en afwerking werkt Aqua Pura Zwembaden bij voorkeur samen met gereputeerde tuinaannemers. Deze ondernemingen zorgen ervoor dat het aanleggen van uw tuin aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoet als het aanleggen van uw zwembad.

Assortiment binnen- buitenzwembaden

Het aanbod binnen en buitenzwembaden van Aqua Pura bestaat uit verschillende soorten  polyester zwembaden van gerenommeerde Europese fabrikanten. De monoblok zwembaden en de keramische zwembaden komen van LPW, de inox zwembaden van design pools en de monoblok polypropyleen zwembaden komen van Le Bain D’or.

Wat kost een zwembad laten aanleggen in de tuin?

Het spreekt voor zich dat een zwembad laten aanleggen in de tuin wat kost. Hoeveel, dat heeft u voor een heel stuk zelf in de hand. Een heel aantal factoren bepalen mee de kostprijs van uw zwembad. Graafwerken bij een inbouw zwembad jagen de kosten de hoogte in. Een opbouw zwembad in de tuin laten aanleggen is vaak een stuk goedkoper. Ook de materiaalkeuze en de mate van afwerking wegen door in de prijs. Ook het formaat het aangelegde zwembad in de tuin is een cruciale factor bij de prijs.

Een zwembad laten aanleggen is maar stap één

Vergeet niet dat een zwembad laten aanleggen in de tuin maar een deel van de kosten en het werk is. Een zwembad in de tuin vergt ook onderhoud en ook verwarmen is noodzakelijk als je gedurende een langere periode van een zwembad wil genieten. Er zijn verschillende manieren om een zwembad te onderhouden. Vooral de filter bij een aangelegde zwembad in de tuin moet regelmatig onderhoud worden. Ook het toevoegen van chloor kan helpen om de waterkwaliteit op peil te houden.

Waarom een zwembad laten aanleggen in de tuin?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het laten aanleggen van een zwembad in uw tuin. We zetten een aantal belangrijke voordelen op een rijtje:

  • Met een aangelegd zwembad in de tuin hoeft u zich niet meer naar een zwembad te verplaatsen. Meer nog, u kunt een beetje vakantie nemen in uw eigen tuin.
  • Investeren in een zwembad in de tuin loont. Een zwembad in de tuin geeft een fikse meerwaarde aan uw woning. Heel wat mensen willen vandaag de dag een zwembad. Het kan dus best zijn dat uw woning later makkelijker verkocht geraakt omdat er een zwembad in de tuin is.
  • Een hedendaags aangelegd zwembad in de tuin valt eigenlijk al bij al makkelijk te verwarmen. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het verwarmen van een zwembad. Verwarmen is wel mogelijk met een warmtepomp.
  • Een zwembad op maat is perfect mogelijk. U kiest grotendeels zelf hoe uw zwembad er komt uit te zien. Een ervaren zwembadbouwer denkt met plezier met u mee.
  • Een zwembad in de tuin zorgt altijd voor een vakantiegevoel. Als snel wordt uw tuin een hotspot voor vrienden.
  • De voorbije jaren is een zwembad laten aanleggen in de tuin een stuk voordeliger geworden. Al vanaf 20.000 euro heeft u een prachtig zwembad in de tuin, al hangt er veel af van de afwerking en de omvang.

Hoeveel tijd neemt het laten aanleggen van een zwembad in beslag?

Het laten aanleggen van een zwembad in de tuin neemt vaak zo’n 8 tot 12 weken in beslag, maar het kan ook wel sneller. Heel wat zwembadbouwers hebben het druk, waardoor wachttijden kunnen oplopen. Een inbouwzwembad neemt uiteraard veel meer tijd in beslag dan een opbouwzwembad. Vaak start het proces met het uittekenen van het zwembad en het verkrijgen van de vergunning. De graafwerken kunnen ook een tijd in beslag nemen. Vervolgens komt de loodgieterij en elektriciteit aan bod, gevolgd door de pleisterwerken en dergelijke. Apparatuur, decks en architectuur vormt de laatste stap.

Polyester zwembad

POLYESTER ZWEMBAD

Inox zwembaden

INOX ZWEMBAD

Monoblok zwembad

MONOBLOK ZWEMBAD

Keramisch zwembad

KERAMISCH ZWEMBAD

Polypropyleen zwembad

POLYPROPYLEEN ZWEMBAD

Zwembaden Aquapura

VINYLESTER ZWEMBAD

Onze Tevreden KlantenREALISATIES

In dit gedeelte kunt u een aantal realisaties van zwembad aanleg meer in detail bewonderen.
Zwembaden Aqua Pura