HomeZwembad bouwen tuin

Bouw uw tuin om in een oase van genotZwembad bouwen in de tuin

Een zwembad bouwen in de tuin? De zomers worden steeds warmer en heel wat mensen beslissen een zwembad laten bouwen in de tuin. Overweegt ook u een zwembad te bouwen in de tuin? Dat is een verstandige beslissing waar u heel wat plezier aan gaat hebben. Zwembaden zitten in de lift, dalen in prijs en geven een hele zomer en soms vaak veel langer plezier. Toch is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden voor u een zwembad laat bouwen in de tuin. Enkele belangrijke factoren zetten we even voor u op een rijtje. Zo kunt u goed geïnformeerd de juiste keuze maken en kiezen voor het zwembad dat bij u en uw wensen past.

Een bouwkundig zwembad in de tuin

Een bouwkundig zwembad wordt volledig op maat gemaakt, u kan er dus alle kanten mee uit. Vaak bestaat dit zwembad uit beton. Het zijn de duurste zwembaden. Het beton wordt afgewerkt met een polyester coating, mozaïektegels, waterdichte pleister of een zwembadfolie. Zowat alle mogelijke afwerkingen zijn mogelijk, het is maar waar je voorkeur naar uitgaat of wat uw budget toelaat. Als u het budget heeft, zouden we zeker adviseren om te investeren in een bouwkundig zwembad.

Wat is het verschil tussen een monoblok of bouwkundig zwembad in de tuin?

Weet dat u ook een monoblok kunt laten inbouwen. Het gaat dan om een geprefabriceerd zwembad dat in één stuk wordt geplaatst. Een bouwkundig zwembad wordt ter plaatse gebouwd. Dit zwembad kunt u op maat laten bouwen in de tuin, terwijl dit bij een monoblok niet mogelijk is. Bouwkundige zwembaden zijn dan ook duurder dan monoblok zwembaden.

Zwembad bouwen tuin

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

18 Jaar

EXPERTISE

En praktijkervaring met zwembad aanleg
1076

REALISATIES

Gerealiseerde zwembadprojecten sinds 2004
286

PROJECTEN

286 Nieuwe tevreden klanten zwembad aanleg in 2021
Stap 1
Kies uw zwembadmodel
Stap 2
Aquapura realiseert uw zwembadontwerp
Stap 3
Uw zwembadontwerp wordt uitgevoerd
Stap 4
De afwerking van uw zwembad verloopt volledig naar wens

Polyester zwembaden

Deze inbouwzwembaden om in de tuin te plaatsen bestaan uit verschillende polyesterlagen. Het is zowat het meest gebruikte materiaal om zwembaden in te maken. Indien u ze laat voorzien van een goede isolatie, koelt dit type zwembaden niet al te snel af, waardoor u kunt besparen op de verwarming.

Laat u een polyester zwembad in de tuin bouwen, dan kunnen deze over het algemeen snel geplaatst worden. Ze zijn in verschillende vormen beschikbaar en zijn vrij sterk. In principe gaat dit type zwembad dus lang mee. Deze zwembaden zijn in heel wat kleuren en afmetingen verkrijgbaar, dus u kunt er alle kanten mee uit. Bovendien vergen ze amper onderhoud. Let wel, polyester is minder sterk dan vinylester en epoxy en ook minder waterdicht. Donkere kleuren hebben ook wel eens de neiging om te gaan verkleuren. Bij duurdere exemplaren is dit minder het geval.

Vinylester zwembaden

Laat u een vinylester zwembad in de tuin bouwen, dan kiest u voor een zwembad dat gebruik maakt van vinylesterhars. Deze kan bestaan uit één of meerdere lagen. Indien er meerdere lagen worden gebruikt, dan is de kwaliteit van het zwembad in uw tuin een stuk hoger. Zwembaden met maar één laag zijn minder sterk, gevoeliger aan krimp en scheuren net wat sneller. Er zijn verschillende afwerkingsvormen met dit materiaal.

Ook dit type zwembad kan snel geplaatst worden en vergt amper onderhoud. Dit zwembad kan gebouwd worden in veel vormen en kleuren. Gaat u voor meerdere lagen dan geniet u van een hoge UV-weerstand en amper krimpgevoeligheid. Vinylester is uitstekend bestand tegen chloor. Het nadeel van dit type zwembad in uw tuin te laten bouwen, is dat maatwerk niet mogelijk is. Het prijskaartje om dit zwembad in uw tuin te laten bouwen is ook hoger dan dat van een polyester zwembad.

Inox zwembaden

Inox zwembaden zijn aan een opmars bezig. Roestvrij staal is goed bestand tegen corrosie, waardoor dit zwembad lang meegaat. Bovendien ogen deze zwembaden modern en stijlvol. Zeker bij moderne woningen komen deze zwembaden tot hun recht. Inox zwembaden zijn op maat verkrijgbaar. De platen van deze zwembaden kunnen ter plaatse aan elkaar gelast worden of er kan ook één plaat in een bepaalde vorm gebogen worden.

Epoxy zwembaden

Heel wat mensen denken bij epoxy aan vloeren voor de woonkamer, maar u kunt ook een epoxy zwembad in uw tuin laten bouwen. Deze zwembaden zijn heel sterk en zorgen voor een luxueus gevoel. Het gaat om zeer strakke zwembaden die zeker niet goedkoop zijn, maar waar u wel jaren zorgeloos van geniet. Epoxy zwembaden kunnen gebouwd worden met rechte hoeken, wat zeer strak oogt. De wanden en de bodem van epoxy zwembaden zijn super geïsoleerd.

Laat u een epoxy zwembad bouwen in de tuin, dan kiest u resoluut voor kwaliteit. De strakke uitstraling is zeer bijzonder. Deze zwembaden ademen luxe uit. Ze genieten bovendien een hoge chemische bestendigheid. U kunt uw zwembad laten bouwen met rechte hoeken en deze zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook UV en algen hebben amper impact op dit materiaal.

Keramische zwembaden

Deze zwembaden worden opgetrokken uit keramisch vinylester composiet. Door het toevoegen van glasparels wordt het materiaal nog steviger en wordt de chemische weerstand verhoogd. Een transparante toplaag maakt deze zwembaden in de tuin krasbestendig. De kleur en glans wordt zo ook beter behouden.

Keramische zwembaden kunnen snel geplaatst worden en u heeft geen last van osmose. Deze zwembaden zijn sterk en kleurvast.

Polypropyleen zwembaden

Deze zwembaden bestaan uit kunststof plaatmateriaal en wordt in de fabriek gelast tot een kant-en-klare kuip. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Dit type zwembaden heeft een vloerplaat in beton nodig. Vervolgens wordt het zwembad met een kraan in één keer in de kuil geplaatst.

Laat u dit zwembad bouwen of beter plaatsen in de tuin, dan geniet van u van een stevige garantie. Deze zwembaden gaan lang mee en ook maatwerk is mogelijk. Het zwembad kan zeer snel gemonteerd worden en is osmosevrij. Er is een waaier aan  kleuren waaruit u kan kiezen en u sluit er makkelijk andere zaken op aan. Op het vlak van afmetingen bent u ongebonden.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van mogelijke materialen. Er zijn er nog meer en elke zwembadbouwer heeft zowat zijn eigen specialiteit. In de toekomst zullen er ongetwijfeld nog wel meer materialen geperfectioneerd en ontwikkeld worden.

Hoe lang duurt het bouwen van een zwembad in de tuin?

Heel wat zwembaden kunnen snel gebouwd worden. De wachttijden voor de start van de werken kan wel oplopen, want zwembaden zijn super populair. Weet dat een bouwkundig zwembad meer tijd kost om te bouwen dan bijvoorbeeld een monocblok zwembad of een opbouwzwembad. Wil u snel kunnen zwemmen dan is dat vaak de enige optie. Ga echter niet overhaast te werk. Een zwembad laten bouwen in de tuin vergt een een fikse investering en het zou zonde zijn moest u achteraf spijt hebben van uw keuze. Soms kunt u beter net even wat langer wachten op het zwembad van uw dromen. Een zwembad koopt u immers voor jaren.

Polyester zwembad

POLYESTER ZWEMBAD

Inox zwembaden

INOX ZWEMBAD

Monoblok zwembad

MONOBLOK ZWEMBAD

Keramisch zwembad

KERAMISCH ZWEMBAD

Polypropyleen zwembad

POLYPROPYLEEN ZWEMBAD

Zwembaden Aquapura

VINYLESTER ZWEMBAD

Verstandig een zwembadbouwer kiezen

Gaat u een zwembad laten bouwen in de tuin, dan kiest u uw zwembadbouwer maar beter verstandig. Er zijn heel wat leveranciers en de meeste zijn professioneel, maar er zijn ook uitzonderingen. Spreek altijd grondig met uw leverancier, bekijk enkele referenties en sla er ook de reviews op na. Online kan u vaak heel wat informatie vinden. Kies altijd voor een zwembadbouwer met ervaring die al heel wat projecten gerealiseerd heeft.

Voor de goedkoopste zwembadbouwer kiezen en deze snel een zwembad in de tuin laten bouwen, is niet altijd de verstandigste optie. Kies voor kwaliteit, ook al is de investering in de beginfase misschien net wat hoger.

Zo, nu weet u heel wat meer over waar u rekening mee moet houden als u een zwembad laat bouwen in de tuin. Welk zwembad u ook kiest, het staat vast dat u er heel wat plezier aan gaat hebben. De prijzen kunnen sterk uiteenlopen en goed bepalen welk zwembad u wenst te laten bouwen in de tuin is essentieel. Vraag uw gratis offerte zwembadbouw aan bij zwembadbouwer Aquapura.

https://www.aquapura.nl/wp-content/uploads/2022/03/Zwembad-bouwen-640x427.webp