HomeZwembad plaatsen tuin

Bouw uw tuin om in een oase van genotZwembad plaatsen in de tuin

Een zwembad plaatsen in de tuin? Meer en meer mensen kiezen ervoor om een zwembad  laten plaatsen in de tuin. Logisch, want een zwembad geeft heel wat plezier en geeft zeker wat extra’s aan uw woning. Toch is het verstandig voor u overgaat tot de aankoop van een zwembad, u eerst goed te informeren. Al snel ziet u bij het kiezen van een zwembad door het bos de bomen niet meer, want de mogelijkheden zijn breed. Op deze pagina geeft Aquapura heel wat aandachtspunten mee, zodat u goed geïnformeerd een zwembad kunt laten plaatsen in de tuin. De uiteindelijke keuze van het type zwembad hangt van uw persoonlijke voorkeur en vaak ook budget af. Hoewel er weinig echt slechte zwembaden meer zijn, denkt u toch meer beter eerst goed na. Kiest u meteen voor het juiste zwembad, dan geniet u er tientallen jaren van.

Zwembad plaatsen tuin

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

18 Jaar

EXPERTISE

En praktijkervaring met zwembad aanleg
1076

REALISATIES

Gerealiseerde zwembadprojecten sinds 2004
286

PROJECTEN

286 Nieuwe tevreden klanten zwembad aanleg in 2021
Stap 1
Kies uw zwembadmodel
Stap 2
Aquapura realiseert uw zwembadontwerp
Stap 3
Uw zwembadontwerp wordt uitgevoerd
Stap 4
De afwerking van uw zwembad verloopt volledig naar wens

De voordelen van een zwembad laten plaatsen

We hoeven het u vast niet te vertellen, maar aan een eigen zwembad plaatsen zijn heel wat voordelen verbonden. Wij zetten er een aantal op een rijtje:

 • Instant vakantie

  Een zwembad laten plaatsen in de tuin staat garant voor instant vakantieplezier. Heel wat mensen die een zwembad laten plaatsen in de tuin, trekken veel minder naar het buitenland. Onze zomers worden steeds warmer en er zijn heel wat zonnige dagen waarop u naar hartenlust van uw zwembad kunt genieten. Bovendien zullen de warme dagen enkel maar talrijker worden. Een zwembad trekt ook anderen aan. Al snel beleeft u heel wat gezellige avonden aan de rand van uw zwembad. Een zwembad laten plaatse in de tuin, verhoogt dus sowieso de levenskwaliteit.
 • Een slimme investering

  Een zwembad is een slimme investering. Dit wil zeggen dat een zwembad laten plaatsen in uw tuin, de verkoopwaarde van uw woning doet stijgen. Verkoopt in een later stadium uw woning, dan is het soms zelfs mogelijk de volledige investering te recupereren. Zo geniet u jarenlang kosteloos van zwemplezier. Heel wat mensen zijn specifiek op zoek naar een woning met een zwembad. Kiest u voor een neutraal zwembad, dan kan u eigenlijk weinig mis doen. Er zal in de toekomst altijd een markt zijn voor woningen met zwembaden.
 • Vier seizoenen lang bruikbaar

  Met verwarming en mits u bereid bent de kosten te slikken, kunt u het hele jaar door zwemmen. Met de installatie van een warmtepomp kunt u duurzaam verwarmen en de kosten drukken, bekijk dus zeker deze mogelijkheid. Bovendien zijn er nog wel wat manier om de warmte beter te behouden en deze niet helemaal te laten vervliegen. Trouwens ook in het voor- en najaar zijn er warme periodes.

Zelf zijn we fan van inbouwzwembaden. Laat u een inbouwzwembad in uw tuin plaatsen dan geniet u van nog heel wat extra voordelen. Akkoord, het is niet de goedkoopste oplossing. Als u echter de investering over tientallen jaren bekijkt, valt die echter reuze mee. Ook de voordelen van een inbouwzwembad geven we u graag mee:

 • Oogt een stuk mooier

  Een opbouwzwembad mag dan goedkoper en sneller te installeren zijn, het oogt ook een stuk minder mooi. Een opbouwzwembad staat immers op uw gras, terras, … Kiest u voor een inbouwzwembad dan wordt er een kuil gegraven, waardoor het zwembad netjes wordt weggewerkt in de grond. Dit oogt een heel stuk strakker en het zwembad kan ook niet in de weg staan. Heeft u het investeringsbudget, dan raden we aan uw zwembad in uw tuin te laten inbouwen. Dat is sowieso een beslissing waar u geen spijt van krijgt.
 • Maatwerk mogelijk

  Laat u een inbouwzwembad plaatsen in de tuin, dan is maatwerk mogelijk. U kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Formaat, lengte, diepte, vorm, … u zegt het maar. Wij raden wel aan het zwembad niet al te uitzonderlijk te maken, zeker wanneer u uw woning in de toekomst wenst te verkopen.

Verder is het zo dat u een zwembad laten plaatsen zo duur maakt als u zelf wil. De prijs om een inbouwzwembad te laten plaatsen is de voorbije jaren fel gezakt. Een eigen zwembad is al lang niet enkel meer voor de happy few weggelegd. Uiteraard gaat het laten plaatsen van een zwembad nog altijd met een fors kostenplaatje gepaard, maar al vanaf €25.000 heeft u een geweldig zwembad. Wil u zelf mee de handen uit de mouwen te steken of op voorhand de kuil te graven, dan is dit vaak mogelijk. Dit bespreekt u het best met een zwembadplaatser als Aquapura. Houd er wel rekening mee dat er vaak wachttijden zijn bij de meeste vakbekwame zwembadplaatsers.

Wil u snel over een zwembad beschikken, weet dan dat u ook kunt kiezen voor een kant-en-klare kuip. Deze wordt in één stuk in de kuil geplaatst. Het spreekt voor zich dat men wel vlot met de kuip tot bij de kuil moet kunnen. Dit is niet overal praktisch haalbaar, al kunnen kuipen zelfs over huizen gehoffen worden. Kiest u voor deze oplossing, dan heeft u vaak al na één week een zwembad. Ideaal voor mensen zonder geduld die snel zwempret willen aan een betaalbare prijs.

Polyester zwembad

POLYESTER ZWEMBAD

Inox zwembaden

INOX ZWEMBAD

Monoblok zwembad

MONOBLOK ZWEMBAD

Keramisch zwembad

KERAMISCH ZWEMBAD

Polypropyleen zwembad

POLYPROPYLEEN ZWEMBAD

Zwembaden Aquapura

VINYLESTER ZWEMBAD

Een professionele zwembadplaatser inschakelen

Afwerken met een materiaal naar keuze

Een inbouwzwembad kan u met een waaier aan materialen laten afwerken. Zo kunt u gaan voor randafwerking van natuursteen of van composiet, maar ook hardhout of andere soorten kunststof zijn mogelijk. U bepaalt zelf de mate van afwerking en dit bepaalt ook grotendeels de kosten. Verder kan u na het plaatsen van het zwembad ook nog opteren voor tal van accessoires die het totaalplaatje compleet maken.

Houd er dus rekening mee dat u vaak standaard een voorstel krijgt voor een basis zwembad. Wil u dit helemaal compleet maken, dan komt er vaak toch nog een flink prijskaartje bij. Gaat u uw zwembad budgetteren dan kunt u hier maar beter van bij de start rekening mee houden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als u de uiteindelijke totaalprijs van uw zwembad krijgt. Weet dat downsizen altijd kan.

Kies steeds voor een professionele zwembadplaatser

Ongeacht het type zwembad dat u laat plaatsen in de tuin, kies altijd voor een betrouwbare zwembadbouwer met een uitstekende reputatie. De meeste zwembadbouwers kennen hun job, maar geregeld duiken er toch bedrijven op die het minder goed menen met de consument. Het loont daarom altijd de moeite een uitgebreid gesprek te hebben met uw zwembadbouwer. Vaak zal deze gespecialiseerd zijn in één type zwembad. Daarom kan het nuttig zijn uw oor te luister te leggen bij verschillende zwembadbouwers. Trek ook altijd enkele referenties na en bekijk recente projecten. Ook Google reviews kunnen heel wat vertellen over de kwaliteit van een zwembadbouwer. Bent u niet 100 procent zeker, kies dan voor een andere partij. Een zwembad laten plaatsen in de tuin vergt een forse investering en deze wil u niet in het water zien vallen. Maak steeds heldere afspraken op papier en spreek vaste deadlines af. Op die manier kan u er zeker van zijn dat u tijdig van uw zwembad kunt genieten. Vraag uw gratis offerte zwembadplaatsing aan bij zwembadplaatser Aquapura.

https://www.aquapura.nl/wp-content/uploads/2022/03/Zwembad-plaatsen-640x427.webp